“Torte”

Ik moet een ode brengen aan het Duits gebak, alleen er over schrijven doet mijn mond overlopen….

De “Torte” moet luchtig zijn met veel laagjes en niet te zoet en als er feest is bij de oosterburen dan toch wel drie taarten om te proeven eerder mag je niet naar huis.

Ik doe een weddenschap: Ik drie Duitse stukjes “Torte” en ik lust er nog één. De lezer Twéé Mokka taartjes en jullie zijn zat!

Ik woon zelf vlak bij de Duitse Grens en moeten heel vaak verplicht de gruppe (Gronings) over voor een “Torte” (zie foto) Deze is gemaakt met boekweit in aschendorf.

3 antwoorden op ““Torte””

  1. Lekker toch zo’n stukje ‘torte’, al vind ik een gevulde koek eigenlijk nog lekkerder. Vooral als ie knapperig van buiten is en zacht van binnen.
    Die Duitse vierkante gebakjes vind ik minder, maar die op de foto staan zien er goed uit 🙂

  2. Hoewel een echte zoetekauw geef ik dus niks om taart! Die koffie daarentegen die valt me wel op. Een vers broodje of inderdaad een gevulde koek, daar maak je me blijer mee.

  3. Was het maar eerst weer zover dat we weer taart kunnen eten in Duitsland. En ze hebben ook lekkere cappuccino. Nog maar even geduld hebben.

Reacties zijn gesloten.